Clubs

Δημοσιεύθηκε: 04 Οκτ 2021

Ή αλλιώς… τάξεις δραστηριοτήτων. Μέρος της φιλοσοφίας μας αποτελεί η βιωματική μάθηση. Αυτό ακριβώς πρεσβεύουν και τα Clubs, που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του σχολείου μας.

Τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτές τις τάξεις δραστηριοτήτων; Σε αυτές τις τάξεις, τα παιδάκια μας έρχονται σε επαφή με διάφορα θέματα, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα. Γίνονται ηθοποιοί, τραγουδάνε, μαθαίνουν σκάκι, γίνονται δημοσιογράφοι, ταξιδεύουν τον κόσμο και συμμετέχουν σε πολλές άλλες δραστηριότητες, μόνο με τη βοήθεια των αγγλικών.

Τα Clubs απευθύνονται σε παιδάκια επιπέδου JuniorA και άνω και οι ομάδες διαμορφώνονται ανάλογα το επίπεδο. Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, με εξαίρεση το σκάκι που κοστίζει 5€ τον μήνα.

<<Και τώρα τι;>> ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ

Φαντάζομαι  ότι  οι περισσότεροι από εσάς δεν έχουν πρόσβαση στα καθηγητικά φόρουμ στο διαδίκτυο ούτε στις αντίστοιχες ομάδες στα  social media. Ευτυχώς!! Γιατί με  ό,τι  διαβάζεις , σε πιάνει μια κατάθλιψη!! Ένα αγαπημένο θέμα συζήτησης,  λοιπόν, τον τελευταίο χρόνο, δεν είναι δα μυστικό ούτε παράξενο,  είναι  ‘’Και από δω και πέρα τι ;”, “Είναι  αυτό το online περιβάλλον η αρχή του τέλους του δασκάλου ως φυσική παρουσία;” , “Μήπως η τεχνική νοημοσύνη και  οι ρομποτικές μηχανές αντικαθιστούν σιγά-σιγά εμάς;”

Οι Μύθοι Της Εκπαίδευσης

Δημοσιεύθηκε: 22 Ιουν 2020

Φτάσαμε, λοιπόν, στο τέλος της χρονιάς. Μιας διαφορετικής χρονιάς, μιας χρονιάς που εμείς οι δάσκαλοι μπήκαμε λίγο στα σπίτια σας και εσείς οι γονείς μπήκατε λίγο στις τάξεις μας. Θα ήθελα πολύ να είχαμε βγάλει τα ίδια συμπεράσματα, αλλά, όπως έχει πει παλιά και ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος, «Δεν είναι δουλειά των γονιών να ξέρουν, είναι κομμάτι της δικής σου δουλειάς να τους εξηγήσεις».
Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, νομίζω ήρθε η ώρα να καταρρεύσουν κάποιοι μύθοι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Πάμε λοιπόν…

Ο Εθισμός και οι Αρουραίοι

Δημοσιεύθηκε: 29 Οκτ 2019

Όλο και περισσότεροι γονείς παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους παίρνουν στα χέρια τους ένα κινητό τηλέφωνο και χάνονται μέσα σε αυτό. Μεταξύ μας, δεν χάνονται μόνο τα παιδιά, αλλά αυτή η κουβέντα δεν είναι της παρούσης. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που κάνει τα παιδιά να βυθίζονται σε μια συσκευή; Είναι εθισμός; Και, τελικά, τι είναι εθισμός; Τι τον προκαλεί; Πώς νικιέται; Νικιέται με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους ναρκομανείς; Με μέτρα απομόνωσης και τιμωρίας; Θα τους αποθαρρύνουμε από το να βυθίζονται σε μια συσκευή κάνοντάς τους να υποφέρουν; Πώς θα το αντιμετωπίσουμε;

Και γιατί στη Φινλανδία; Και γιατί τόσο ντόρος; Τι κάνουν  αυτοί εκεί που δεν κάνουμε εμείς εδώ; Μα οι κρύοι Φινλανδοί;  Είναι δυνατόν;

Έξυπνος ή Αφελής

Δημοσιεύθηκε: 24 Νοε 2018

Όλα τα παιδιά λένε ψέματα. Όλα μα όλα!!! Είναι κομμάτι της διαδικασίας ανάπτυξης. Θα σας έλεγα μάλιστα ότι τα παιδιά είναι καταπληκτικοί ηθοποιοί . Λένε ψέματα, λένε ψέματα πολύ συχνά μάλιστα, τα λένε εις γνώσιν τους, τα λένε με προφανή σκοπό να αποκτήσουν αυτό που ζητούν!

Ξεχάστε τον κόσμο που ξέρατε

Δημοσιεύθηκε: 14 Νοε 2018

Ο κόσμος αλλάζει. Λίγο πιο γρήγορα από ότι φανταζόμαστε όλοι. Ακούστε αυτό…… 7.000.000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους τα επόμενα 5 χρόνια απλά και μόνο γιατί η υπηρεσία που προσφέρουν δεν θα είναι χρήσιμη σε κανέναν. Η δουλειά τους θα εξαφανιστεί…. κάτι σαν τους δεινόσαυρους! Ευτυχώς 2.000.000 θέσεις εργασίας σε ολοκαίνουργια επαγγέλματα θα εμφανιστούν. Ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία.

Έχεις ποτέ δώσει χρήματα στο παιδί σου γιατί σου έφερε καλούς βαθμούς; Έχεις τρέξει στο σχολείο να του πας μια εργασία που ξέχασε σπίτι; Τρελάθηκες ποτέ επειδή τόλμησε να κάνει ένα αφελές λάθος βιασύνης και πέρασες ένα ολόκληρο βράδυ διαβάζοντας μαζί του; Αν ναι, πιθανώς θα χρειαστεί να πας και μαζί του στην συνέντευξή που θα δώσει για την πρώτη του δουλειά.

Quotes

 • Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις σε ένα εξάχρονο, δεν το έχεις καταλάβει ούτε εσύ
  Albert Einstein
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8